clauchira74
1152 poze   106208 vizite

CONTACT

Dumbrăveni, județul sibiu.
la lucru
la lucru


Comentarii album • 1
clauchira74 7 octombrie 2016  
Qualmond "St*Q"


Qualmond este o gena gonozomala dominanta fata de wild-type situata pe locusul Almond, ea fiind strans linkata cu genele de pe locusul "B+" care codifica pigmentul principal. Deoarece produce depigmentarea intregului corp prin inhibarea genei care codifica pigmentul cu care este linkata, la hemizigoti (porumbite) pigmentarile vor fi produse de aceasta gena iar la heterozigoti (porumbei) ele vor fi produse de gena care codifica pigmentul situata pe celalalt cromozom.
Alelele acestui locus sunt destul de instabile ca expresie fenotipica in asa fel incat doar putine pasari seamana intre ele. Unele dintre alelele acestui locus sunt considerate in mod uzual ca fiind culori stabile, ordinea dominantei lor (similara cu gradul de depigmentare produs) fiind: Almond > Hickory > Qualmond > Faded > Sandy > Frosty > Chalky > Wild-type. In special alelele vecine pot avea expresii fenotipice similare.
La iesirea din ou puii Qualmond masculi homozigoti sau femele au puful embrionar scurt si rar, pielea si ciocul fiind foarte decolorate. Puii Qualmond masculi heterozigoti au un puf embrionar aproape normal, fiind doar mai rar. Spre deosebire de Almond, Qualmond determina o nuanta mai inchisa a culorii de baza (mai putin decolorata), cu mult mai multe pete mai inchise la culoare al caror numar creste foarte putin cu varsta si care este strans legate de felul patternului. Ca si la Almond culoarea se inchide cu inaintarea in varsta dar schimbarea este mai redusa. Nu mascheaza patternul de la nivelul capacelor aripilor, acesta fiind mai usor de observat.

Image Hosted by ImageShack.us


Homozigotii Qualmond nu prezinta probleme de vedere sau de scadere a vitalitatii ca cei Almond si sunt mult mai decolorati decat cei heterozigoti, fiind aproape albi cu cateva pete pigmentate la nivelul capului si gatului. Porumbeii Qualmond//Almond vor fi la fel de albi si tot fara proleme de vedere. Tot porumbei aproape albi obtinem si daca asociem gena Grizzle.
In asociere cu Spread culoarea de fond devine mai inchisa, determinand un fenotip similar cu cel dat de Grizzle in varianta heterozigota sau cel dat de Sooty. Un porumbel Spread Qualmond heterozigot pentru Recesive red va a vea o nuanta mai inchisa a culorii de fond iar un porumbel Andalusian Qualmond va avea culoarea de fond mai deschisa decat Spread Qualmond simplu. Asocierea genei Indigo determina o nuanta usor mai deschisa a culorii atat in absenta cat si in prezenta genei Spread.
Daca asociem gena Dilute obtinem porumbei de un gri foarte deschis cu o nuanta mai inchisa la nivelul capacelor aripilor. Pe fond Recessive red determina un fenotip similar cu Tiger grizzle iar in asociere cu gena Reduced produce porumbei aproape albi cu dunga de la nivelul cozii foarte inchisa la culoare (asemanatori cu Hickory).
Un porumbel "St*Q, B+"//"st+, B*A" va aparea aproape alb cu cateva pete rosu-cenusii. Daca asociem si gena Spread atunci va fi mai inchis la culoare semanand cu un porumbel Ash-red spread mai decolorat. Porumbitele St*Q, B*A//.,. cu patternul dungat vor fi aproape albe similare cu homozigotii Qualmond (indiferent de culoarea de baza).
Ca si la Almond, un porumbel St*Q, B+//st+, b va avea pigmentari maronii semanand cu un porumbel Brown grizzle. Asocierea genei reduced (St*Q, B+, R+//st+, b, r) face aceste pigmentari gri-cenusii.
La un porumbel St*Q, b//st+, B+ pigmentarile sunt negre, porumbeii semanand cu cei St*Q//st+ sau cu cei blue grizzle. asociere genei Spread produce porumbei aproape negri similari cu cei blue Spread Grizzle.
La un porumbel "St*Q, b"//"st+, B*A" Qualmond inhiba efectul genei Brown cat si pe cel al genei Ash-red rezultand un porumbel aproape alb similar cu porumbeii Ash-red Grizzle.
Daca Qualmond este pe acelasi cromozom cu Ash-red ("St*Q, B*A"//"st+, B+") atunci efectul genei ash-red va fi suprimat porumbelul fiind asemanator cu unul qualmond pe fond albastru-negru care poate prezenta unele pete ro-su cenusii cu inaintarea in varsta.
  Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.